De kookstudio bevindt zich midden in onze biologische tuin. De producten uit deze tuin vormen de basis bij het koken van de aller lekkerste gerechten, door u gemaakt onder professionele begeleiding. En (wanneer het weer het toelaat) wordt de tafel natuurlijk gedekt ín de tuin.

Agenda

Deze agenda wordt steeds aangevuld met nieuwe activiteiten of arrangementen.

Agenda 2017

In deze agenda vindt u activiteiten speciaal voor individuele inschrijvingen. Bij 12 aanmeldingen gaat de activiteit door. Voor groepen kan uiteraard op maat en tijd afgestemd worden. Kijk voor ideeën bij ons complete aanbod van activiteiten of, voor een compleet dagje uit, bij arrangement ideeën.

Workshop knapzak inclusief VIP tijd met schaapherder

Zondag 2 april 2017

Voorafgaand aan de schapenpolonaise als leuke activiteit speciaal voor kinderen. Er wordt een heerlijke lunch gemaakt voor in de knapzak. De kinderen gaan zelf actief aan de slag in de keuken van Sprankenhof (en let op: het wordt niet gewoon broodjes smeren maar écht kokkerellen). De knapzak gaat vervolgens mee in schapenpolonaise richting de duinen waar, na de wandeling, lekker gepicknickt kan worden. Wat zal dat lekker smaken. De ouders worden tijdens de kookworkshop vermaakt met een leuke rondleiding in de tuin van Sprankenhof. En samen met de kinderen krijgen ze ook speciale VIP tijd met de schaapherder.

Voor: kinderen van 4 t/m 16 jaar plus hun ouders
Tijd: 12.00-14.00 uur
Prijs: € 14,50 per kind
Voor de ouders die ook een lunch willen is het €5,00 pp
Klik hier voor flyer
Deze workshop is vol

Schapenpolonaise

Zondag 2 april 2017

Het is zover, het graasseizoen voor de schapen in het Nationaal Park de Loonse en Drunense Duinen gaat weer beginnen!. De schaapherder gaat de schapen brengen en iedereen mag mee om de schapen te begeleiden. De tocht naar de duinen is voor iedereen toegankelijk en is gratis.
Start: bij Sprankenhof Schoorstraat 26a, Udenhout
Vertrektijd: 14.00 uur
Loopafstand: 1 km
Prijs: gratis
Parkeeradvies: parkeerplaats Bosch & Duin

Weet u het nog van vorig jaar?

Workshop Energiek met (natuur)voeding

Zondag 9 april 2017

Wilt u zich fitter voelen of gewoon meer weten over natuurvoeding? Kom dan naar deze workshop en ontdek welke aanpassingen u kunt doen in uw voedingspatroon.
Tijd: 9.30-12.00 uur
Prijs € 25,00 p.p.
Lees hier meer informatie over de workshop Energiek met (natuur)voeding.
Meld u hier aan voor de workshop op zondag 9 april

Arrangement Lekker Landschap | Kruiden

Zaterdag  6 mei 2017

U maakt samen met een gids een prachtige wandeling met als thema Kruiden. Daarna gaat u zelf aan de slag in een workshop koken met kruiden.
Tijd: 13.30-20.00 uur
Prijs: € 54,95 p.p.
(incl. 4-gangen diner)
Deze activiteit gaat niet door

culinairefietstocht2017_2 kopie

Mooie benen met de Duinboeren

Zondag 7 mei 2017

Een smakelijk fietsrondje waarbij vanuit Tilburg (25km) of vanuit Kaatsheuvel (40km) gestart kan worden. Onderweg staan op 6 verschillende boerderijen lekkere gerechtjes met streekproducten van de Duinboeren voor u klaar. Na deze fietstocht heeft u bijzondere rustplaatsen ontmoet, verrassende gerechtjes gegeten én is uw conditie weer op peil!
Tijd: vanaf 10.00 uur
Prijs: €34,50 p.p.
(incl. 6 streekgerechtjes)
Meld u hier aan voor de Culinaire fietstocht van de Duinboeren.

Lazy Sunday Afternoon Lunch

zondag 21 mei 2017

Deze aanschuiflunch vindt plaats op Tuin de Es en is een eerste in een serie van 4 aanschuifdiners. De andere diners vinden plaats op Sprankenhof (8 juli) Boerderij ’t Schop (17 september) en de Regte Heijden (november).
Deze 4 biologische bedrijven zijn van plan u op een zeer unieke manier eten te laten beleven. Het menu met de beste ingrediënten van deze boerderijen wordt door Joost van Roosmalen van D’n Ark op bijzonder creatieve manier geserveerd en de boeren van alle bedrijven zijn erbij!  Een belevenis waar u uw vingers bij gaat aflikken en die u niet snel zult vergeten.

Laat u volledig verrassen door een bijzondere manier van (uit)eet ervaringen met verrassende combinaties en gulle smaken uit uw vertrouwde streek!

21 mei lokatie: Tuin de Es, Eind 19c, 5076TD Haaren
Tijd: 12.30- 16.00u
Prijs: €44,50 (€39,50 voor Slow Food leden)
U kunt zich opgeven via de slowfood webshop

Opendag Sprankenhof

Zondag 18 juni 2017

Alvast voor in uw agenda, dit wordt weer een leuke dag als start van ons nieuwe seizoen.

Midzomeravond diner

zaterdag 8 juli 2017

Dit aanschuifdiner is de tweede in een serie van 4 aanschuifdiners. De andere diners vinden nog plaats op Boerderij ’t Schop (17 september) en de Regte Heijden (5 november).
4 biologische bedrijven laten u op een zeer unieke manier eten beleven. Het menu met de beste ingrediënten van deze boerderijen wordt door Joost van Roosmalen van D’n Ark op bijzonder creatieve manier geserveerd en de boeren van alle bedrijven zijn erbij! Een belevenis waar u uw vingers bij gaat aflikken en die u niet snel zult vergeten, want oh wat wordt dit leuk!

Laat u volledig verrassen door een bijzondere manier van (uit)eet ervaringen met verrassende combinaties en gulle smaken uit uw vertrouwde streek!

8 juli lokatie: Sprankenhof, Schoorstraat 26a, 5071RA Udenhout
Tijd: 19.00- 23.00u
Prijs: €44,50 (€39,50 voor Slow Food leden)
U kunt zich hier opgeven via de slowfood webshop

Workshop wecken

Zaterdag 15 juli 2017

Een techniek die vele generaties gebruikten om producten uit hun beste seizoen te verwerken tot heerlijke delicatessen. U oogst producten en verwerkt deze in de kookstudio tot de mooiste conserven. Wat, is afhankelijk van wat er die dag uit de tuin komt, maar piccalilly sowieso!
Tijd: 13.30-16.00 uur
Prijs: € 29,50 p.p.
(incl. welkomstdrankje en drie gevulde weckpotjes plus recepten mee naar huis)
Meld u hier aan voor de workshop Wecken.

Arrangement Lekker Landschap | Paddenstoelen

Zaterdag 7 oktober 2017

U maakt samen met een gids een prachtige wandeling met als thema Paddenstoelen. Daarna gaat u zelf aan de slag in een workshop koken met paddenstoelen.
Tijd: 13.30-20.00 uur
Prijs: € 54,95 p.p.
(incl. 4-gangen diner)
Meld u hier aan voor de workshop Lekker Landschap | Paddenstoelen.

Arrangement Lekker Landschap | Wild

Zaterdag 18 november 2017

U maakt samen met een gids een prachtige wandeling met als thema wild. Daarna gaat u zelf aan de slag in een workshop koken met wild.
Tijd: 13.30-20.00 uur
Prijs: € 54,95 p.p.
(incl. 4-gangen diner)
Meld u hier aan voor de workshop Lekker Landschap | Wild.

 

Wilt u op de hoogte gehouden worden van de nieuwste activiteiten en/of arrangementen volg ons dan op Facebook of Twitter of meld u hier aan voor onze nieuwsbrief.