De kookstudio bevindt zich midden in onze biologische tuin. De producten uit deze tuin vormen de basis bij het koken van de aller lekkerste gerechten, door u gemaakt onder professionele begeleiding. En (wanneer het weer het toelaat) wordt de tafel natuurlijk gedekt ín de tuin.

Agenda

Deze agenda wordt steeds aangevuld met nieuwe activiteiten, leuke cursussen of arrangementen.

Agenda  2018

In deze agenda vindt u activiteiten speciaal voor individuele inschrijvingen. Bij 12 aanmeldingen gaat de activiteit door. Voor groepen kan uiteraard op maat en tijd afgestemd worden. Kijk voor ideeën bij ons complete aanbod van activiteiten of, voor een compleet dagje uit, bij arrangement ideeën.

Schapenpolonaise 2018

15 april 2018

Van viltig wol wordt een leuk hoedje geknutseld waar in de rand een fris groen voorjaarstakje uit de tuin van Sprankenhof wordt gestoken. Met dit hoedje op voel je je een échte schaapherder en ga je samen met de echte schaapherder en zijn hond de wollige witte kudde van schapen in beweging brengen, en mag je een stukje met de schaapherder meelopen op zijn weg naar het veld. Deze tocht met de schapen is 1 kilometer en eindigt in de Loonse en Drunense Duinen. De tocht vertrekt om 14.00u vanaf Sprankenhof. De activiteit met het schaapherdershoedje en de VIP tijd met de schaapherder is het voorprogramma van deze wandeling en start om 12.30u. U kunt zich hier voor opgeven via onderstaande link.

Tijd: 12.30-14.00 uur
Prijs: € 5,95 p.p.
(dit is incl. de materialen voor en hulp bij het maken van het schaapherdershoedje plús een gesprekje met de schaapherder en zijn hond)
Meld je hier aan voor het arrangement schapenpolonaise 2018

Pop-up Fietsroute

13, 19, 20, 26 en 27 mei 2018

Deze pop-up route wordt ontwikkeld door Visit Brabant en is tijdelijk te fietsen op bovenstaande dagen. Op een van de beschreven route op kaart is Sprankenhof een afstappunt. Op vertoon van de fietskaart is er deze dagen een speciale bij ‘s’Mam in de keuken’ pluk-je-eigen-kruiden-thee gratis. En op 13 mei (moederdag :-)) ook nog eens gratis lekkers voor alle moeders.

Arrangement Lekker Landschap | Eten uit de natuur (kindereditie)

Woensdag 2 mei 2018

Na een ontvangst met limonade en kennismaking met alle deelnemertjes en de natuurgids ga je samen aan de wandel in natuurgebied de Brand, op zoek naar alles wat eetbaar is. Daarna ga je met elkaar aan de slag in een workshop koken en sluit je af met een heerlijk natuurlijk dinertje.
Tijd: 13.30-18.00 uur
Prijs: € 17,50 p.p.
(incl. diner)
Meld je hier aan voor het arrangement Lekker Landschap | Eten uit de natuur

Arrangement Lekker Landschap | Kruiden

Zaterdag 12 mei 2018

U maakt samen met een gids een prachtige wandeling met als thema kruiden. Daarna gaat u zelf aan de slag in een workshop koken met kruiden.
Tijd: 13.30-20.00 uur
Prijs: € 54,95 p.p.
(incl.4-gangen diner)
Meld je hier aan voor het arrangement Lekker Landschap | Kruiden

#Bodemschatten | Vlierbloesem lunch

Zondag 27 mei 2018

Deze versie van een nieuwe serie #bodemschatten aanschuifdiners in 2018 mag je écht niet missen! De ultieme voorbode van een fantastisch mooie zomer…
Een lunch onder de heerlijk geurende en liefelijke bloemetjes van onze vlierstruiken.
Een licht 3-gangen diner als lunch met veel kruiden en voorjaarsbloemen.
Tijd: 12.00-16.00 uur
Prijs: € 34,50 p.p.
Andere #bodemschatten aanschuifdiners zijn bij collega biologische boerderijen te weten ’t Schop in Hilvarenbeek (op 1 juli van 12.00 tot 16.00u), Tuin de Es in Haaren (op 26 augustus van 12.00 tot 16.00u) en de Regte Heijden in Riel (op 27 oktober van 18.30 tot 22.30u)
Meld je hier aan voor de Vlierbloesemlunch op 27 mei 2018

Opendag Sprankenhof

Zondag 17 juni 2018

In 2018 natuurlijk weer onze jaarlijkse opendag. Deze dag valt altijd samen met het landelijke ‘lekker naar de BIOboer’ weekend. Veel leuke activiteiten, met in ieder geval elk uur rondleidingen over het erf, informatie over al onze activiteiten en volop leuks voor de kinderen. Niet alleen bij Sprankenhof maar op álle bio boerderijen van NL.
Tijd: 10.00-16.00u
Prijs: toegang gratis
Kijk hier naar een filmpje van een eerdere opendag

Arrangement Lekker Landschap | Paddenstoelen

Zaterdag 6 oktober 2018

U maakt samen met een gids een prachtige wandeling met als thema paddenstoelen. Daarna gaat u zelf aan de slag in een workshop koken met paddenstoelen.
Tijd: 13.30-20.00 uur
Prijs: € 54,95 p.p.
(incl.4-gangen diner)
Meld je hier aan voor het arrangement Lekker Landschap | Paddenstoelen

Arrangement Lekker Landschap | Wild

Zaterdag 24 november 2018

U maakt samen met een gids een prachtige wandeling met als thema wild. Daarna gaat u zelf aan de slag in een workshop koken met wild.
Tijd: 13.30-20.00 uur
Prijs: € 54,95 p.p.
(incl.4-gangen diner)
Meld je hier aan voor het arrangement Lekker Landschap | Wild

CURSUS | Heggen vlechten

eind 2018 en begin 2019 (datum nog niet bekend)

Na een korte introductie over de geschiedenis en het waarom en hoe van het heggenvlechten gaat u aan de slag. De deelnemers hebben aan het eind van de dag alle aspecten van het vlechten geoefend. De cursus is zowel voor beginners als gevorderden. Voor heggenvlechtersgereedschap wordt gezorgd, neem zelf werkhandschoenen mee.
Tijd: 9.30-16.00 uur
Prijs: € 49,50 p.p.
(incl. professionele instructeur en ontvangst met wat lekkers en een lunch in de gelagkamer, daarnaast steun je het onderhoud van deze ecologisch zeer bijzondere landschappelijke beplanting voor vogels, insecten en reptielen)
Deze cursus wordt verzorgd door Heg & Landschap
Meld hier alvast uw interesse.

Wilt u op de hoogte gehouden worden van de nieuwste activiteiten en/of arrangementen volg ons dan op Facebook of Twitter of meld u hier aan voor onze nieuwsbrief.

En u mag ons natuurlijk altijd bellen of mailen voor meer informatie.
Klik hier voor onze contactgegevens >