De kookstudio bevindt zich midden in onze biologische tuin. De producten uit deze tuin vormen de basis bij het koken van de aller lekkerste gerechten, door u gemaakt onder professionele begeleiding. En (wanneer het weer het toelaat) wordt de tafel natuurlijk gedekt ín de tuin.

Agenda

Deze agenda wordt steeds aangevuld met nieuwe activiteiten, leuke cursussen of arrangementen.

Agenda  2018

In deze agenda vindt u activiteiten en cursussen speciaal voor individuele inschrijvingen. Bij 12 aanmeldingen gaat de activiteit door. Voor groepen kan uiteraard op maat en tijd afgestemd worden. Kijk voor ideeën bij ons complete aanbod van activiteiten of, voor een compleet dagje uit, bij arrangement ideeën.

Plantencursus 2019

17 april t/m 21 september

Bent u geïnteresseerd in wilde planten en wilt u deze eenvoudiger op naam brengen? Dan is deze plantencursus van het IVN iets voor u.
5 lesavonden op woensdag van 19.30u tot 22.00u en 5 excursies steeds op een zaterdagochtend van 10.00 tot 12.00u.
De lesavonden zijn in Wijkcentrum ‘de Pannenschuur’ in Oisterwijk en de excursies steeds op andere locaties. De slotavond met de uitreiking van een certificaat is op Sprankenhof
Klik hier voor extra informatie en de precieze data.
Bent u geïnteresseerd geraakt? Aanmelden kan tot 30 maart 2019 door het invullen van het aanmeldformulier op de website van IVN Oisterwijk, Plantencursus.
Klik hier voor het aanmeldformulier

Opendag

Zondag 2 juni 2019

Het plukseizoen begint en Sprankenhof zet deze eerste dag de poort voor u open. Dat betekent een gezellige dagje uit op onze boshoeve. De landelijke rust van Sprankenhof wordt op deze dag alleen verstoort door gezellige drukte in de tuin en aangeschoven gasten op het terras. U kunt een kijkje nemen in de zelf-pluk-tuin, vol met vers-van-het-land biologisch fruit en groente. Rondsnuffelen in onze gezellige winkel en ook de keuken van binnen bekijken. Er zijn rondleidingen en er is veel speelplezier voor de kinderen.
Tijd: 11.00 tot 18.00u
Prijs: toegang gratis

Activiteiten van dit jaar zijn onder andere:

  • Een eigen pannekoekje aankleden
  • Proeverij en voorlichting over duurzaamheid
  • Bloemen maken van schapenwol
  • Kaarsen rollen
  • Bloemenzaadbommetjes maken
  • Rondleidingen
  • Kaartenstandje met mandala’s kleurplaten

Arrangement Lekker Landschap | Paddenstoelen

Zaterdag 12 oktober 2019

U maakt samen met een gids een prachtige wandeling met als thema wild. Daarna gaat u zelf aan de slag in een workshop koken met paddenstoelen.
Tijd: 13.30-20.00 uur
Prijs: € 54,95 p.p.
(incl.4-gangen diner)
Meld je hier aan voor het arrangement Lekker Landschap | Paddenstoelen

CURSUS | Heggen vlechten

Een zaterdag ergens eind 2019

Na een korte introductie over de geschiedenis en het waarom en hoe van het heggenvlechten gaat u aan de slag. U heeft als deelnemer aan het eind van de dag alle aspecten van het vlechten geoefend. De cursus is zowel voor beginners als gevorderden. Voor heggenvlechtersgereedschap wordt gezorgd, neem zelf werkhandschoenen mee.
Tijd: 9.30-16.00 uur
Prijs: €15,00 p.p.
(incl. professionele instructeur van Stichting Heg&Landschap, koffie/thee en een lunch en daarnaast steunt u het onderhoud van deze ecologisch zeer bijzondere landschappelijke beplanting voor vogels, insecten en reptielen)
Deze cursus wordt verzorgd door Heg & Landschap
Meld hier alvast uw interesse.

Arrangement Lekker Landschap | Wild

Zaterdag 18 januari 2020

U maakt samen met een gids een prachtige wandeling met als thema wild. Daarna gaat u zelf aan de slag in een workshop koken met wild.
Tijd: 13.30-20.00 uur
Prijs: € 54,95 p.p.
(incl.4-gangen diner)
Meld je hier aan voor het arrangement Lekker Landschap | Wild

Romantisch diner voor twee

vrijdag 14 februari 2020

Een romantische wandeling waarbij je alles leert over de liefde tussen dieren in de natuur en hun romantische plekjes. Daarna natuurlijk een heerlijk romantisch diner voor twee.
Tijd: 16.00u- 20.00u
Prijs:€ 70,00 p stelletje
(incl. gids en een 3-gangen diner)
Interesse? laat het ons alvast weten door hier te klikken

Wilt u op de hoogte gehouden worden van de nieuwste activiteiten en/of arrangementen volg ons dan op Facebook of Twitter of meld u hier aan voor onze nieuwsbrief.

En u mag ons natuurlijk altijd bellen of mailen voor meer informatie.
Klik hier voor onze contactgegevens >