Agenda

Deze agenda wordt steeds aangevuld met nieuwe activiteiten, leuke cursussen of arrangementen.

Agenda  2020

In deze agenda vindt u activiteiten en cursussen speciaal voor individuele inschrijvingen. Bij 8 aanmeldingen gaat de activiteit meestal door. Voor groepen kan uiteraard op maat en tijd afgestemd worden. Kijk voor ideeën bij ons complete aanbod van activiteiten of, voor een compleet dagje uit, bij arrangement ideeën.

Whatsapp frisse neus tocht

woensdag 1 april tot en met zaterdag 11 april
alléén op afspraak!

We zijn ons boskaboutertje kwijt. Help jij mee zoeken? Speel dit veilige frisse neus whatsapp spel in de tuin van Sprankenhof. Met behulp van foto’s ga je op zoek naar fotolocaties om daar een groepsselfie te maken. Elke selfie levert een aanwijzing op.
Na aanmelding (tijdslot, max. 3 personen per groepje) ontvang je de uitleg samen met de foto’s en een antwoordformulier. Al wandelend door de tuin verzamel je zo steeds aanwijzigingen over de plek waar ons boskaboutertje is. Lukt het jullie om hem te vinden binnen de tijd?
Tijd: elk uur 1 groepje van max. 3 personen
Leeftijd: tot ca. 10 jaar?
Duur: ca. 30 minuten met een maximum van 1 uur
Dagen:  van 1 april tot en met 11 april op woensdag tot en met vrijdag (elk uur vanaf 11.00 tot en met 17.00u) en op zaterdag (elk uur van 11.00 tot en met 13.00u)
Prijs: gratis
Meld je hier via e-mail aan voor dit frisse neus uitje of bel tijdens winkel openingstijden t: 013 5116494 voor een tijdslot om het spel te kunnen spelen.

Wandeling met lunch | Kruiden

zaterdag 11 april 2020

Geen onkruid maar smakelijk groen, hoe herken je het en wat kun je ermee. Samen met Wies maak je een wandeling door de tuin van Sprankenhof langs eetbare kruiden. Een deel wordt geoogst voor een simpele wilde lunch. Een leuke wandeling waarbij je gerechtjes en manieren leert om de eetbare wilde natuur dagelijks in je maaltijden te verwerken.
Tijd: 11.00- 13.30u
Prijs: € 15,00 pp
(incl. eenvoudige lunch)
Geannuleerd

Wandeling met lunch | Kruiden

zaterdag 18 april 2020

Geen onkruid maar smakelijk groen, hoe herken je het en wat kun je ermee. Samen met Wies maak je een wandeling door de tuin van Sprankenhof langs eetbare kruiden. Een deel wordt geoogst voor een simpele wilde lunch tijdens de uitloop. Een leuke wandeling waarbij je gerechtjes en manieren leert om de eetbare wilde natuur dagelijks in je maaltijden te verwerken.
Tijd: 11.00- 13.30u
Prijs: € 15,00 pp
(incl. eenvoudige lunch)
Geannuleerd

Masterclass | Wecken

zaterdag 29 augustus 2020

Een techniek die vele generaties gebruikten om producten uit hun beste seizoen te verwerken tot heerlijke delicatessen. Een chef weck-expert vertelt u alles over het oogsten en verwerken van producten tot de aller mooiste  en lekkerste conserven. Veel uitleg zodat je het komend jaar meteen zelf aan de slag kunt en uiteraard ook meteen een beetje doe-het-zelf.
Duur: ca. 3 uur.
Tijd: 13.30-16.30 uur
Prijs: € 31,40 p.p.
(incl.welkomstdrankje, klein proeverijtje en twee gevulde weckpotjes plus recepten)
Meld je hier aan voor deze masterclass

Opendag

Zondag 19 en 20 september 2020

Een gezellige dagje uit op onze boshoeve. De landelijke rust van Sprankenhof wordt op deze dag alleen verstoort door gezellige drukte in de tuin en aangeschoven gasten op het terras. U kunt een kijkje nemen in de zelf-pluk-tuin, vol met vers-van-het-land biologisch fruit en groente. Rondsnuffelen in onze gezellige winkel en ook de keuken van binnen bekijken. Er zijn rondleidingen en er is veel speelplezier voor de kinderen.
Tijd: 11.00 tot 17.00u
Prijs: toegang gratis

Activiteiten van vorig jaar waren onder andere:

  • Een eigen pannekoekje aankleden
  • Proeverij en voorlichting over duurzaamheid
  • Bloemen maken van schapenwol
  • Kaarsen rollen
  • Bloemenzaadbommetjes maken
  • Rondleidingen
  • Kaartenstandje met mandala’s kleurplaten

Wilt u op de hoogte gehouden worden van de nieuwste activiteiten en/of arrangementen volg ons dan op Facebook of Twitter of meld u hier aan voor onze nieuwsbrief.

En u mag ons natuurlijk altijd bellen of mailen voor meer informatie.
Klik hier voor onze contactgegevens >